Projekter

Udvikling af glasurer

At udvikle glasurer tager tid, omhyggelighed og testning igen og igen. Kemi, formler og brændingskurver kan lyde lidt nørdet og ikke ret kreativt eller dynamisk, men det er så fascinerende, hvordan knuste bjerge, sand og metal-oxider kan smelte sammen og blive til de smukkeste glasurer med nuancerede farvespil, krystaller og effekter.

Med en basisviden om de nødvendige materialer til at fremstille glasurer – og kemien bag – er det muligt at kontrollere mange ting, når man formulerer en opskrift. Herunder hvordan man sikrer sig, at glasuren er velegnet til madvarer. Enkelte materialer er forbudte at anvende i glasurer, der skal bruges til madvarer (f.eks. cadmium og bly), andre er harmløse og for nogle materialer afhænger det af, hvordan opskriften er formuleret samt selve brændingsprocessen. Det er meget vigtigt for mig, hele tiden at være opdateret på den seneste forskning og viden indenfor madvare-egnede glasurer.


Keramiske plantekasser til NordicGrow

NordicGrow er et firma beliggende i København, som har udviklet et grosystem efter hydroponicmetoden. Det gør det let for alle at gro sine egne krydderurter hjemme på hylden. Det er fremstillet af Skandinaviske materialer og håndlavet i Danmark. Jeg var med i opstartsfasen på dette produkt og producerede de keramiske plantekasser.
www.nordicgrow.dk


Undervisning

Ved siden af mit arbejde i værkstedet, underviser jeg også i drejeteknik og almen kendskab til keramik. Det hjælper mig med at intensivere mit eget fokus i mit arbejde ved drejeskiven og kalder naturligt på fortsat at forfine mine teknikker.