Glasurer

Knuste bjerge og metal-oxider kan smeltes sammen og blive til de smukkeste glasurer med nuancerede farvespil, krystaller og effekter.

Kunsten at udvikle glasur er en tidskrævende rejse. For mig er det en vigtig del af at skabe mit eget udtryk, en garanti for eksklusivitet, der ikke findes andre steder. Jeg investerer betydelig tid i udviklingen af ​​glasurer, hvor øjet løbende kan opdage nye detaljer i farvevariationerne, teksturerne eller den måde, lyset reflekteres på overfladen. Det er en evigt udfordrende balance for mig, ikke at gøre for meget eller for lidt. Mine glasurer er tænkt til både at blive set og fornemmet. Til at tale til sanserne og sætte en stemning.

Jeg udnytter de kemiske processer med metaloxider i brændingsprocessen til at skabe farverne, det er med til at give liv til glasurerne.

Inspiration

Mange af mine glasurer er navngivet efter særlige steder på Falster, som jeg elsker at besøge.

Som eksempel er min Ulslev-glasur, opkaldt efter Ulslev Strand på Falsters østkyst, som udtrykker strandens kølige, afdæmpede toner. I Hesnæs-glasuren er har jeg brugt ler fra Hesnæs Strand, der således skaber en konkret forbindelse til stedet. I Tortoise og Moss glasurerne benytter jeg også ler fra Hesnæs, men her også i samspil med andre glasurmaterialer. Resultatet har stadig referencer til naturens overflader og strukturer. Nogle gange er det en utilsigtet lighed, der dukker op i mine glasurer, efter de er skabt, og minder mig om et bestemt sted. Du kan se eksempler på glasurerne nedenfor.

Unikke glasurer udviklet af Kristine Vedel Adeltoft

Glasurer

Inspireret af naturen på Falster

Jeg bor og arbejder på Falster tæt på den storslåede natur – skove, have, store landskaber, strande og marker. Det er her, jeg henter min inspiration til at udvikle mine glasurer. Derfor har det været naturligt for mig atnavngive mine glasurer efter steder på Falster.

Kristine Vedel Adeltoft Ceramics