Unikke glasurer

Udvikling af glasurer

Knuste bjerge og metal-oxider kan smeltes sammen og blive til de smukkeste glasurer med nuancerede farvespil, krystaller og effekter. 

Glasurudvikling er en meget omfattende og langsommelig proces, som ikke mange giver sig i kast med. For mig er det en naturlig del af det at skabe mit helt eget udtryk, som med garanti ikke kan fåes eller ses andre steder.

Inspirationen kommer ofte fra naturen omkring mig. I farverne, stukturerne og stemningen og i måden sanserne bliver stimuleret.

I mine glasurer søger jeg derfor masser af dybde og der må meget gerne være små uregelmæssigheder. Glasuren må gerne “svede af” over kanterne og med en anelse gennemsigtighed – uden at være helt gennemsigtig – for det er med til at fremhæve de bløde riller fra mine hænders drejearbejde og det må godt både kunne ses og mærkes. Jeg udnytter de kemiske processer i brændingen til at skabe mine farver med metalliske oxider, fordi jeg synes det giver liv til glasuren.

Mange af mine glasurer er navngivet efter særlige steder på Falster, som jeg elsker at besøge. Du kan læse om dem herunder.

Kongsnæs
Sortsø
Grønsund
Ulslev
Korselitze
Hesnæs
Halskov
Hesnæs-Korselitze
Bavnehøj
Nysted
Tortoise
Grønsund på sort ler